Incassobureau kiezen

Hoe kiest u een incassobureau?

Er zijn veel incassobureaus in Nederland. Welk incassobureau voor u het meest geschikt is hangt ook af van de situatie van uw bedrijf. In dit artikel behandelen we een aantal onderwerpen waar u op kunt letten bij het kiezen van een incassobureau.

 

No cure no pay incassobureau


Kiest u voor een vast tarief of no cure no pay? CW & Partners werkt liever op basis van no cure no pay. Als u tegen no cure no pay uw incassodiensten geregeld wilt hebben dan betekent dat dat u in beginsel niets hoeft te betalen. U betaalt in de meeste gevallen het incassobureau nadat zij het geld voor u hebben ontvangen. Het incassobureau ontvangt de buitengerechtelijke incassokosten en u krijgt het volledige bedrag op uw rekening gestort. Dit is echter alleen het geval als een conflict in minnelijke schikking wordt beëindigd.

Indien er een deurwaarder of incassoadvocaat wordt ingeschakeld dan brengt dit kosten met zich mee. Deze kosten komen voor rekening van de schuldeiser, maar kunnen later middels de rechter worden teruggevorderd op de schuldenaar. Voor meer informatie hierover kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

Betrouwbaarheid van het incassobureau


De betrouwbaarheid van een incassobureau is erg belangrijk. Er zijn namelijk veel louche bureaus actief en u wilt natuurlijk niet door zo’n bureau worden geholpen. Meestal kunt u dit probleem afvangen door persoonlijk contact te hebben met het incassobureau en een goed gesprek te voeren.

 

Afspraken


Het is belangrijk om met het incassobureau duidelijke afspraken te maken over de fee. Bij CW & Partners maken we een overeenkomst op en daarna kan de samenwerking beginnen. Een goed incassobureau legt u vooraf alles duidelijk en eerlijk uit en komt niet op haar afspraken terug.

 

Online portal


Een goed incassobureau heeft een online portal om facturen in te voeren en om de status van het incassotraject te laten zien. Ook bij CW & Partners hebben wij een portal voor onze klanten.

Hebt u interesse om eens van gedachten te wisselen? Neem dan contact met ons op over uw incassotraject. Wij zijn gevestigd in Hilversum en zijn daarnaast ook actief in het Gooi, Apeldoorn en Amersfoort.