Wat zijn de kosten van een incassobureau?

Wat kost een incassobureau? Maakt u op voorhand niet te veel kosten waardoor incasso eigenlijk al geen zin meer heeft? Dit zijn vragen die veel mensen zichzelf stellen. Op deze pagina geven wij u hopelijk een duidelijk antwoord.

Als u een incassobureau wilt inschakelen dan is een van uw eerste gedachten het kosten- en batenvraagstuk. Natuurlijk denken wij ook mee met uw frustratie maar dat is moeilijker in geld uit te drukken.

Bij CW & Partners werken wij op basis van no cure no pay incasso. Wij werken voor elk type bedrijf: van ZZP-bedrijf tot multinational en van MKB-bedrijf tot webshop. U dient de incassomelding kosteloos bij ons in en als wij het traject in minnelijke schikking beëindigen dan krijgt u 100% van de hoofdsom uitgekeerd.

De kosten van een incassotraject zijn voor rekening van de schuldenaar. Bij een incasso horen de volgende kosten.

  • administratiekosten
  • buitengerechtelijke kosten of incassokosten
  • informatiekosten of leges
  • bureau- en dossierkosten
  • registratiekosten
  • regelingskosten


Als het incassotraject in minnelijke schikking wordt beëindigd dan kost het u als schuldeiser niets. De buitengerechtelijke kosten dekken dan meestal de kosten voor het incassobureau.

De overige kosten zijn voor rekening van de schuldeiser. Deze moeten eerst worden betaald aan het incassobureau of de deurwaarder. U dient deze kosten vooraf uit eigen zak te betalen. De schuldeiser kan deze kosten later weer terugeisen van de schuldenaar. U dient er wel rekening mee te houden dat een rechter zal toetsen of deze kosten terecht zijn.

Bent u geïnteresseerd om een incassotraject te starten? Wij beginnen op basis van no cure no pay en zijn vooraf duidelijk wat extra de kosten zijn als de minnelijke schikking niet lukt. Mocht u hierover vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.