Hoe groot is uw ‘incasseringsvermogen’?

Poen, poen, poen, poen. De een zegt geld, de ander money, maar wij zeggen poen Poen, poen, poen, poen. ’t Zal je gedacht zijn wat je allemaal met poen ken doen. Tja, Wim Sonnegeld werd er een beetje lyrisch van en hij was bepaald niet de enige. Ook grootheden als Abba, Pink Floyd, Dire Straits en Bruno Mars vonden in geld voldoende inspiratie om er een song aan te wijden. Bij CW & Partners hebben we er zelfs ons werk van gemaakt. En dat geld is niet eens van ons zelf. Dat zit zo.

Jagen op je eigen geld

De betalingsmoraal is ons land is ons al sinds de oprichting in 2011 een doorn in het oog. Veel goedbedoelende ondernemers, van klein tot groot, zijn daardoor noodgedwongen min of meer bankier geworden. Grote kans dat u daar één van bent. Nee, niet volgens uw inschrijving bij de KVK maar wel in de dagelijkse praktijk! Ook u moet waarschijnlijk vaak weken- zo niet maandenlang op betalingen van uw klanten wachten. Daarmee financiert u dus deels hun aankopen en daar bent u niet voor opgericht. In tegenstelling tot een bank verdient u er geen stuiver aan. Sterker nog: het kan uw ondergang worden. Vraag dat maar aan de 15 tot 20% bedrijven die om die reden jaarlijks failliet gaan!

Omgekeerde wereld

Wie wel op eigen kracht het hoofd boven water houdt, investeert vaak talloze niet-declarabele uren in de jacht op het eigen geld. Dan nog kan het zomaar zijn dat je wegens onvoldoende werkkapitaal zelf bij de bank moet aankloppen voor een duur krediet. Dat is natuurlijk de omgekeerde wereld! Daarom zijn er partijen als CW & Partners cash-flow management die u het debiteurenbeheer en incasso uit handen nemen. Dankzij onze doortastendheid en creativiteit behoren onze incasseringspercentages tot de hoogste van het land. U moet dan ook niet gek opkijken als u ineens tienduizenden euro’s meer op uw rekening heeft staan. Te meer omdat wij rechtbankprocedures en deurwaarderstrajecten niet uit de weg gaan.

Er valt over ons werk veel te vertellen. Dat doen we graag in een reeks blogs waarin naast informatieve ook ronduit grappige en zelfs spannende zaken de revue passeren. Klinkt dit u ook als muziek in de oren? Houd dan zeker uw mailbox in de gaten!