Gooit u duizenden euro’s weg om er tien te winnen? - CW & Partners

‘Waarom zitten er maar 24 uur in een dag?’ We verzuchten het allemaal wel eens. Dat staat gelijk aan 86.400 seconden. Dan lijkt het nog wat, maar blijkt vaak nog steeds onvoldoende. De vraag waar het echt om gaat is: hoe kunnen we die tijd beter benutten? In dat kader viel ons oog op een zeer treffend stukje over een professor waar u en ik veel van kunnen leren.

Dilemma

Ergens weten we ook wel dat het (veel) beter kan, maar sluiten we onze ogen ervoor. Onderzoek na onderzoek toont bijvoorbeeld aan dat medewerkers gemiddeld tot wel 25% van hun tijd verspillen aan social media en allerlei onnodig mailverkeer. Er zijn mensen voor minder ontslagen! Hetzelfde geldt voor zelf achter betalingen van klanten aan gaan. De bewuste professor stelde een groep studenten voor het volgende dilemma:

“Stel, je hebt 86.400 euro en iemand steelt 10 euro van je. Zou je dan de resterende 86.390 euro laten schieten om die 10 terug te krijgen? Of zou je het erbij laten zitten?” Alle studenten kiezen logischerwijs voor het laatste. De professor vervolgt: “Je hebt elke dag 86.400 seconden tot je beschikking en dat is kostbare tijd. Je kunt altijd meer werken om meer geld te verdienen, maar elke seconden die voorbij gaat, komt niet meer terug. Elke keer wanneer iemand iets doet waar we door van slag raken, duurt dat pakweg tien seconden. Waarom zouden we die resterende 86.390 seconden, of een groot deel ervan, dan weggooien door erover te blijven piekeren?”

De boodschap is naar onze dienstverlening waarschijnlijk wel duidelijk: maak je niet te lang druk om niet-betaalde rekeningen. Besteed het uit en ga verder met geld verdienen zoals onderstaande bedrijven ook hebben gedaan:

“CW en Partners heb ik leren kennen via onze businessclub. Een uitkomst voor iedere onderneming die te maken heeft met (te) laat betalende klanten. Naast een gunstig tarief bieden ze uitstekende begeleiding en staat het geld binnen. (YourBA)

“Wij werken al sinds de oprichting met CW&Partners samen. Iedereen werkt professioneel, klantvriendelijk en ze houden de debiteurenstand goed in de gaten. (Call4Payroll BV)