Ze kennen het incassospelletje als geen ander - CW & Partners

Bij het horen van de naam The Investment Company, kortweg TIC Europe, zal er bij u waarschijnlijk geen bel gaan rinkelen. Het merkenportfolio van de Nederlandse importeur spreekt daarentegen meer tot de verbeelding, met klinkende namen als Hyundai, Goodyear en Feel Furniture. Zoals de bedrijfsnaam al doet vermoeden, gaan de kosten ruimschoots voor de baten uit. Om de liquiditeit niet in gevaar te brengen, werkt TIC voor incassotrajecten met CW&Partners.

Bol.com
TIC werd zo’n veertien jaar geleden van de grond getild door de toen 19-jarige Kevin Braam. Inmiddels telt TIC twintig medewerkers met vestigingen in Amsterdam en China/Hongkong. “Om de kwaliteit te garanderen, zitten we dicht op de productie. Bij die producten moeten je denken aan alles in en rond het huis. Dat loopt uiteen van buitenlampen en weegschalen tot steelstofzuigers en bureaustoelen. We verkopen veel B2B en in toenemende mate ook aan consumenten in de Benelux. Vrijwel alles wordt online verkocht, onder andere via bol.com.”

Doortastend
“Voor incassotrajecten zijn we in 2017 overgestapt naar CW&Partners. Het vorige incassobureau was traag en onpersoonlijk. Bovendien waren we vaak naast ons geld ook nog onze klant kwijt. Een enorm verschil met CW&Partners waar het streven altijd is om met klant on speaking terms te blijven. Mede omdat ze zelf ondernemer zijn, snappen het ‘spelletje’ als geen ander. Daarnaast hebben ze veel kennis van regels en wetgeving. Ze zijn doortastend en het maakt ze daarbij niet uit of het om een paar duizend euro gaat, of om een paar ton. En dat laatste laat je natuurlijk niet door de eerste de beste doen.”