Vrijwel alles wordt uiteindelijk geïnd, met behoud van klanten - CW & Partners

In mei 1999 startten Eduard Voorn en Roland Zijp hun eigen administratiekantoor in Landsmeer, net boven Amsterdam. Als iemand ze toen had gezegd dat ze twintig jaar later honderden klanten en 16 medewerkers zouden hebben, dan hadden ze daar blind voor getekend. Met de snelle groei van het klantenbestand nam logischerwijs ook het risico op wanbetaling toe. Dat risico, althans de incassotrajecten, werd jaren geleden bij CW&Partners ondergebracht. Daar hebben de heren geen moment spijt van.

Te coulant
“Ik ken Marco (Willemse) al een jaar of vijftien en had meteen een klik met hem. Hij was dan ook één van de genodigden op ons jubileumfeest eerder dit jaar”, legt Eduard uit. “Een jaar of tien geleden besloot hij de administratie van CW&Partners bij ons onder te brengen. Een paar jaar later hebben wij op onze beurt besloten onze incassogevallen aan hun uit te besteden. Ik lieg niet als ik zeg dat ik al onze klanten persoonlijk ken, en ik vind dat om die reden best lastig. Ik ben eigenlijk ook wel een beetje te makkelijk en te coulant naar klanten toe. Marco wordt nog steeds wel eens een beetje pissig als ik weer te lang wacht met actie ondernemen. Een bedrijf kan tussentijds wel failliet gaan, en dat is ook wel eens gebeurd.”

Zeer accuraat
“Het ligt soms ook aan mijn bui. Als ik met het verkeerde been uit bed ben gestapt, gooi ik het dossier ook wel eens wat sneller over de schutting. Op jaarbasis gaat het om een tiental incassotrajecten, allemaal flink over de duizend euro heen. Ik wil die klanten liefst wel behouden en daar gaan ze bij CW&Partners heel goed mee om. Naast dat ze klantvriendelijk zijn, werken ze zeer accuraat en worden uiteindelijk vrijwel alle vorderingen betaald. Omdat ze een compact bureau zijn, kennen we iedereen en kunnen we heel snel schakelen. Daarnaast zijn ze prettig in de omgang en gaat het gelukkig niet altijd alleen maar over geld.”